Van 17 tot 30 april
‘Objectif Sport’: tentoonstelling

  • Voor wie ? Studenten, Medewerkers, Alumni, Leerkracht secundair
  • Wanneer ? Van 17 tot 30 april 2018
  • Waar ? Het Pand – Novicengang
  • Taal ? Frans
  • Door wie ? Afdeling Internationalisering

Naar aanleiding van de focus op Frankrijk stelt UGent in samenwerking met de Alliance Française Oost-Vlaanderen de selectie tentoon van de zesde editie (2016) van de wereldwijde fotowedstrijd van de Fondation Alliance Française met als thema ‘Objectif Sport’.

De eerste prijs in de zesde editie van de Concours Photo ging naar Mevrouw Dar’y SHARA (Alliance française van Buenos Aires – Argentinië).

De jury hecht in haar beoordeling een groot belang aan de fotografische kwaliteit van de beelden. Maar naast dit criterium werd ook rekening gehouden met de manier waarop de foto’s de essentiële waarden van sport naar voor brengen: verdraagzaamheid, openheid, sociale inclusie, teamcohesie. Tenslotte werd ook gekeken naar de voorstelling van bijzondere tradities.

De eerste prijs werd toegekend aan mevrouw Dar’y shara (Alliantie Française de Buenos Aires – Argentinië).