SamenLezen
Kalender 2022-23

i.s.m. AllianceFrançaise Oost-Vlaanderen

‘SamenLezen’ is een beproefd concept dat is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, ginder bekend als ‘Shared Reading’. Het is een bijzondere en tezelfdertijd simpele vorm van lezen: Iemand leest hardop een verhaal/gedicht voor en pauzeert doorheen de tekst. In die pauzes kan er een gesprek ontstaan. Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen in je op? Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? Gedachten en emoties van personages doen je aan je eigen leven denken. De tekst werkt als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Door die met elkaar te delen, wordt het verhaal en de ervaring rijker. Samen lezen is verbindend en plezierig, je ontmoet nieuwe inzichten en proeft van unieke verhalen.

AllianceFrançaise Oost-Vlaanderen en Boekhandel Limerick organiseren samen een SamenLeesgroep in het Frans.

  • Maandelijks op maandag in de vooravond  (17u00-18u30)
  • Data: 26/09 – 24/10 – 21/11 – 19/12
  • De duur van een sessie is maximum 1u30
  • Begeleiding: Hannah Cornelus  
  • Je kan vrijblijvend en gratis deelnemen maar stuur een mailtje naar soetkin@limerick.be om je komst te bevestigen.
  • Waar? Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142, Gent (vlakbij het station Gent-Sint-Pieters).
  • Meer info  09 222 17 57 of soetkin@limerick.be