Cultuur » Leesgroepen » Ontmoetingen met Franse schrijvers

Ontmoetingen met Franse schrijvers

Elk jaar verschijnen er honderden romans en er worden ook veel auteurs vertaald in het Nederlands. Met dit programma willen we een leidraad bieden en elk jaar de schijnwerpers richten op enkele uitmuntende schrijvers.
Dit programma omvat drie ontmoetingen met belangrijke hedendaagse Franse auteurs.

  • Sinds 1993 ...

    … organiseert het Hoger Instituut voor Franse Cultuur, in samenwerking met de Vakgroep Frans van de Universiteit Gent, een voordrachtencyclus op universitair niveau in het Frans.

  • Het jaar 2004 ...

    … was een scharnierjaar, omdat men toen besloten heeft voortaan Franse auteurs uit te nodigen, eerder dan vakspecialisten en critici.

  • Sinds 2009

    … is de recent opgerichte Alliance française van Oost-Vlaanderen partner bij de organisatie van deze lezingen nieuwe stijl.

ARCHIEF LITERAIRE DOSSIERS BESCHIKBAAR!!!

Het volledig archief van deze literaire conferenties is bewaard. Voor elke auteur die te gast was vanaf 2004, beschikken de organisatoren over een dossier in PDF-formaat met biografie, selecte bibliografie, literaire kritiek, interviews, relevante persartikels en één of meer uittreksels uit de werken van de betrokken auteur.

Dit archief vormt een interessante bron van informatie voor al wie zich wil verdiepen in de hedendaagse Franse literatuur. Alle dossiers zijn vrij toegankelijk via de website http://www.franseliteratuurvandaag.ugent.be/

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf u in aan onze nieuwsbrief!

AGENDA

Een programma van Universiteit Gent (Vakgroep Letterkunde – Afdeling Frans), i.s.m. Alliance française Oost-Vlaanderen, Hoger Instituut voor Franse Cultuur en Koninklijke Kunst- en Letterkundige Kring

Auditorium 61, Recollettenlei 3, 9000 Gent
De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Contact : griet.theeten@ugent.be


Donderdag 5 oktober 2023 om 19u00

Marc GRACIANO
« Réaliser avec des mots »


Donderdag 26 oktober 2023 om 19u00

 Tiffany TAVERNIER
« Roman : Action ! »


Donderdag 9 november 2023 om 19u00

 Nicole CALIGARIS
« Port intérieur, ruelle ténébreuse, boutiques de cannelle et autres passages »