STAGE HORECA #meersjansmetfrans

Schrijf je in

Welkom bij onze contactcursus Frans voor de hotel-, restaurant- en toerismesector!!

Wil je carrière maken in de sector horeca en toerisme?
Wil je je Frans voor deze sector verbeteren?

Schrijf je in voor onze dagcursus Frans voor de horeca, het toerisme en de catering. Dit zal een unieke ervaring zijn waar je jouw kennis en vaardigheden van het Frans kunt verbeteren met andere collega’s uit de sector

Alle klantgerichte diensten in de horecasector komen aan bod, zoals reserveringen, receptie en service.

Een expert uit de sector (m/f) zal u vertellen waarom Frans een absolute troef is in deze sector.

Tot snel in Gent en in Antwerpen !

Daniel Leroy

PRAKTISCHE INFO

De stage heeft plaats:

  • op maandag 20 juni in Gent
    Alliance Française Oost-Vlaanderen,
    Krijgslaan 20-22 – 9000 GAND
    Minimum: 5 deelnemers
    Maximum: 15 deelnemers

    Inschrijving ten laatste tot: 18 juni

  • op zaterdag 25 juni in Antwerpen
    Isabellalei 131 – 2000 Antwerpen
    Minimum: 5 deelnemers
    Maximum: 20 deelnemers

    Inschrijving ten laatste tot: 22 juni


Stap 1: het inschrijvingsformulier invullen


Stap 2: betalen

Via een overschrijving naar Alliance Française Oost-Vlaanderen: BE76 0682 4310 8295

Vermeld zeker duidelijk uw naam + Meersjans stage Gent/Antwerpen


Stap 3 : bevestiging van inschrijving

Je zal een mail krijgen om te bevestigen dat jouw inschrijving in orde is.


TARIEVEN

  • €70
    inbegrepen:
    – Lunch en koffie/thee
    – Syllabus 
  • + €10 voor een factuur

EXTRA’S

  • Een niveautest voordat je met de stage begint: €15
  • Een e-learningmodule volgen om je stage aan te vullen?
  • Je opleiding afronden door je in te schrijven voor het Diplôme de Français Professionnel (Affaires / Hôtellerie / Tourisme /Restauration) – officieel diploma afgegeven door de CCIP van Paris-Ile de France: €165

DAGPROGRAMMA

OP RESTAURANT

  1. Klanten begroeten/informatie vergaren over de bedoeling en wensen
  2. Vestiaire service
  3. Een tafel voorstellen en/of een gereserveerde
  4. Het aperitief bestellen (non-) alcoholische dranken, hapjes
  5. De soep en het voorgerecht (koud en warm) + de groenten/fruit/fijne kruiden
  6. De menu: vis & schaaldieren/vlees & gevogelte/wild/bijgerechten
  7. De kazen en wijnen
  8. De desserten (ijs, sorbet, gebak)
  9. De koffie, thee (infusies en kruidenthee) + mineraalwater
  10. ‘Heeft het gesmaakt?’ en de rekening
  1. Groepslunch en uitwisseling over basissmaken + texturen in de mond
  2. Praten over smaken uit de kindertijd + de vijf zintuigen + geuren & smaken (streekproducten)
  3. Spelen met filmposters, verpakkingen en andere authentieke documenten (mondeling)
  4. De getuigenis van een PRO + mogelijkheid om vragen te stellen

LUNCH, PAUZE EN GETUIGENIS

OP HOTEL

  1. Een kamer reserveren (type kamer, datum, aantal overnachtingen)
  2. Het comfort van de kamers (zicht op) + de badkamer
  3. Problemen + klachten (hoe handelen en reageren)
  4. Hotelfaciliteiten (sport, sauna, zwembad, winkeltjes, andere voorzieningen)
  1. Je informeren over de bezienswaardigheden van een stad (Gent of Antwerpen) of een regio
  2. Je klanten informeren over culturele activiteiten of festiviteiten
  3. Praten over het weer in verband met specifieke sportactiviteiten of excursies
  4. De weg en het openbaar vervoer moet uitleggen
  5. Informatie geven over het toeristische leven

Toerisme

HET WOORD IS AAN JULLIE!

  1. Vragen over de dag
  2. Discussie

    Inschrijving Stage #meersjansmetfrans


    vrouwelijkmannelijk

    (jj-mm-aaaa)

    )
    Straat - huisnummer - Postcode en gemeente (+ eventueel land)


    Kiesin Gent op maandag 18 juni 2022in Antwerpen op zaterdag 25 juni 2022


    Het inschrijvingsgeld dient betaald te worden via overschrijving naar rekening BE76 0682 4310 8295 van Alliance Française Oost-Vlaanderen (BIC: GKCCBEBB), met vermelding 'naam kandidaat + Stage Gent/Antwerpen'.De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

    Bedankt voor uw inschrijving en succes!