6 oktober 2018
Het betere boek: “Et alors, la France?”

,

 

Alliance Française Oost-Vlaanderen is blij om partner te zijn van het literaire festival “Het Betere Boek”, georganiseerd door het Willemsfonds op zaterdag 6 oktober en dit jaar gewijd aan Frankrijk.

Met de legendarische uitspraak ‘Et alors’ van oud-president François Mitterrand in het achterhoofd plaatst “Het Betere Boek” dit jaar de Franse literatuur op het podiumPhilippe Claudel,  Bart Van LooMia Doornaert, Fouad Laroui en vele andere gasten geven er hun visie op Frankrijk. Zo is literair curator Sigrid Bousset erin geslaagd een programma samen te stellen dat de caleidoscoop Frankrijk in al zijn facetten toont.

De verkiezing van Macron, de wijzigende verhoudingen in Europa, de positie van de francofonie in de wereld, en de unieke relatie tussen de Franse en de Arabische cultuur tonen aan dat Frankrijk meer is dan een prachtig vakantieland,’ vindt Sigrid Bousset