Cultuur » Leesgroepen

LEESGROEPEN

Leesplezier

Aimer lire, c’est faire un échange des heures d’ennui contre des heures délicieuses.
Montesquieu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

Omschrijving

Houdt u van lezen? Nog meer van Franse literatuur? Beginnende of gevorderde lezers kunnen bij ons hun leesplezier delen met anderen!


De hedendaagse Franse literatuur is bijzonder rijk en heeft de weg naar het grote publiek gevonden. Elk jaar verschijnen er honderden romans en er worden ook veel auteurs vertaald in het Nederlands.

We bieden verschillende manieren aan om te genieten van een schitterend Frans boek en om uw leeservaring te delen met anderen. Tevens een uitstekende manier om uw kennis van het Frans op peil te houden.

Ontdek de verschillende groepen en activiteiten.


AGENDA =>

6 oktober 2018
Het betere boek: "Et alors, la France?"

, ,
  Alliance Française Oost-Vlaanderen is blij om partner te zijn van het literaire festival "Het Betere Boek", georganiseerd door het Willemsfonds op zaterdag 6 oktober en dit jaar gewijd aan Frankrijk. Met de legendarische uitspraak…

Save the date!
3 literaire voordrachten!

, ,
Een programma van de vakgroep Franse literatuur van Universiteit Gent in samenwerking met Alliance Française Oost-Vlaanderen en Hoger Instituut voor Franse Cultuur. LET OP!  Locatie is veranderd! Universiteit Gent – Campus Boekentoren Blandijnberg…

Makkelijk Frans

Je leest graag? Je leest wel eens een boek in het Frans? Of je zou graag nog eens een vlot Frans boek lezen, niet te moeilijk en niet te lijvig? En je wil graag ook nog wat Frans spreken en indrukken uitwisselen over je leeservaring?

5 bijeenkomsten per jaar, op zaterdagvoormiddag van 10u15 tot 12u15
Tarief: € 25,00